58-åringen försatt på fri fot

Publicerades: 23 Okt 2008, 20:29, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 22:52

Den 58-årige man som misstänks ha hållit sin sambo inlåst och isolerad i parets campingstuga på en liten ort utanför Eksjö har försatts på fri fot. (TT)


När rättegången avslutades i Eksjö tingsrätt i dag släpptes mannen i avvaktan på dom, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

I sin plädering yrkade åklagaren på att mannen skulle dömas till tre och ett halvt års fängelse för kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande.

– Tingsrätten gav ingen motivering till varför de släppte min klient, sade advokaten Uno Karlsson till TT på torsdagskvällen.

Enligt Uno Karlsson innebär beslutet att släppa mannen att han inte kommer att dömas för någon av de allvarligare punkterna i åtalet.

– Enligt min uppfattning kan han exempelvis inte dömas för att ha hållit kvinnan inlåst.

Jag tycker att detta var ett rimligt beslut av tingsrätten.

Dom meddelas den 6 november.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

3 timmar sedan
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.