Dags för högskoleprovet

I dag är det dags för högskoleprovet. Är du förberedd?


Gick det inte så bra med slutbetygen? Nu kan du få en ny chans. I dag hålls nämligen högskoleprovet. Provet är ett urvalsprov som mäter förmågan att klara högskolestudier. Det består av 122 uppgifter fördelade på fem delprov.

Högskoleprovet anordnas två gånger varje år, vår och höst. Det är högskolorna runt om i landet som administrerar proven. Du får göra proven hur många gånger du vill och resultaten gäller i fem år.

Men är du redo? Så här skriver Oddity på sin blogg.

Det skulle bli en tidig kväll för mig, tidig som fan. Jag kom nyss hem. Om 6 timmar ska jag upp, och om ca 8 timmar sitter jag i en lokal och ska skriva högskoleprovet. Förstår ni från 8.30 till 16.20! Jag kommer somna, lätt. Man får inte ens ha med sig mobilen så någon musik kommer man ju knappast få lyssna på. Jag är inte förberedd alls, när jag läste att man måste träna i flera månader till det så la jag ner tanken att jag skulle plugga. Det kommer nog gå åt helvete. Men det skiter jag i.

Skrivet av:

Senaste nytt

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Bombdåd på mässa i Filippinerna – flera döda

Minst fyra personer dog och dussintals människor skadades vid ett bombattentat mot en katolsk mässa i staden Marawi i provinsen Mindanao i Filippinerna på söndagen.

Attacker mot Gaza möts med raketer

Israels bombardemang av södra Gaza fortsätter samtidigt som Hamas och Islamiska Jihad har svarat med raketbeskjutning mot Israel.