Stockholm

Ingrosso dömd för bokföringsbrott

Han tyckte det var för jobbigt att ha koll på bokföringen - nu får han sota för det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Domen mot barndomskamraterna och exkollegorna Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian samt Jan von Schelée kom i dag. Samtliga dömdes till villkorlig dom och dagsböter. Vidare dömdes Ingrosso och Mardirossian för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll medan von Schelée dömdes till medhjälp för detsamma. Ingrosso skyller ifrån sig och skyller tabbarna på stress och tidsbrist.

Missarna går tillbaka till Ingrossos tid i krogen Il Conte. För Stockholms tingsrätt är det däremot oklart om Ingrosso och Mardirossian varit slarviga eller om de har gjort det med flit. I sitt beslut skriver Stockholms tingsrätt:

”Tingsrätten finner att Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian i vart fall av grov oaktsamhet har åsidosatt bokföringsskyldigheten i Il Conte. Fara har även förelegat för försvårande av skattekontrollen. Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian skall därför dömas för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.”

Hela tiden har Ingrosso och Mardirossian förnekat brott, där Ingrosso ständigt hävdat att han inte hade någon tid för att ha koll på bokföringen eftersom han ser restaurangbranschen som väldigt stressig. Han har också lämnat uppgifter om att han inte har haft någon utbildning i bokföring, skriver Realtid.se.

Ingrosso och von Schelée ska betala 4 000 kronor vardera i dagsböter, och Mardirossian 6 400 kronor. I början av 2000-talet drev Ingrosso Il Conte på Grevgatan i Stockholm.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.