Ingrosso dömd för bokföringsbrott

Han tyckte det var för jobbigt att ha koll på bokföringen - nu får han sota för det.


Domen mot barndomskamraterna och exkollegorna Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian samt Jan von Schelée kom i dag. Samtliga dömdes till villkorlig dom och dagsböter. Vidare dömdes Ingrosso och Mardirossian för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll medan von Schelée dömdes till medhjälp för detsamma. Ingrosso skyller ifrån sig och skyller tabbarna på stress och tidsbrist.

Missarna går tillbaka till Ingrossos tid i krogen Il Conte. För Stockholms tingsrätt är det däremot oklart om Ingrosso och Mardirossian varit slarviga eller om de har gjort det med flit. I sitt beslut skriver Stockholms tingsrätt:

”Tingsrätten finner att Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian i vart fall av grov oaktsamhet har åsidosatt bokföringsskyldigheten i Il Conte. Fara har även förelegat för försvårande av skattekontrollen. Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian skall därför dömas för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.”

Hela tiden har Ingrosso och Mardirossian förnekat brott, där Ingrosso ständigt hävdat att han inte hade någon tid för att ha koll på bokföringen eftersom han ser restaurangbranschen som väldigt stressig. Han har också lämnat uppgifter om att han inte har haft någon utbildning i bokföring, skriver Realtid.se.

Ingrosso och von Schelée ska betala 4 000 kronor vardera i dagsböter, och Mardirossian 6 400 kronor. I början av 2000-talet drev Ingrosso Il Conte på Grevgatan i Stockholm.

Skrivet av:

Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

3 timmar sedan
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.