Kattmördarens sjuka brev

Lerum skakas av otäck djurmördare.


"Tackar för stunden med er lilla kissemiss"

I går kunde Nyheter24 berätta om den fasansfulla upptäckten som gjordes i Lerums polishus. Någon hade torerade hankatten Mjao och hängt upp hans döda kropp på dörren till polishuset. Det är inte första gången som Lerum skakas av tortyrliknande djurmord.

I maj hängde någon upp en katt i ett måttband utanför tingshuset i Lerum och några veckor senare lades en död katt i en privatpersons brevlåda. Senast i helgen hittades en hund död på en gångbro med både öron och svans bortskurna.

Flera katter har försvunnit från området och några dagar efteråt har förövaren lämnat brev med detaljrika beskrivningar hur djurmorden gått till.

– Redan vid första katten kom ett följebrev med makabert innehåll där de beskrev vad de hade gjort med katten, säger Stefan Holm, närpolisbefäl i Lerum, till GT.

Enligt uppgifter till GT tackar brevskrivaren för "stunden med eran lilla kissemiss". Dessutom ska breven vara undertecknade med "Kattmördaren".

Motiv saknas

Än så länge saknas motiv. Djuren har inte utnyttjats sexuellt och det verkar inte heller vara någon hämnd mot ägarna, skriver GT. Det enda som står klart just nu är att personen som ligger bakom de fruktansvärda dåden lider av någon störning.

– Min uppfattning är att personen har någon form av störning, det kan inte vara någon som är helt frisk, säger Stefan Holm till GT.

Skrivet av:

Senaste nytt

Svagt nedåt på Wall Street

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

1 timme sedan
Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.

Polisen rapporterar om brand, Alingsås

1 timme sedan
"SOS får larm om en lägenhetsbrand på Södra Ringgatan, Alingsås.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem skadade efter explosion i södra Stockholm – lägenhetsdörr bortsprängd

1 timme sedan
Det har inträffat en explosion i Fagersjö i södra Stockholm.

Polisen rapporterar om detonation, Stockholm

2 timmar sedan
"Larm om explosion i Fagersjö.", skriver polisen på sin hemsida.