Söndag 24 Okt
Stockholm

Polisen har fått tips om kattmorden

Tipsen tas på största allvar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera katter har försvunnit från Lerum och några dagar efteråt har förövaren lämnat brev med detaljerade beskrivningar hur morden gått till. Nu har polisen fått in tips om vem som kan ligga bakom de avskyvärda djurplågerierna.

- Vi tar tipset på allvar, säger Maria Hedvall vid Alingsåspolisen.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat hittades katten Mjau hittad lemlästad, död och upphängd på polisens dörr i Lerum. Det är bara ett av många fall på det som har hänt i Lerum. I flera fall har gärningsmannen även lämnat efter sig brev där han detaljerat beskriver hur djuren dödats.

Hittills har ingen gripits för de hemska djurplågerierna men nu har polisen fått in uppgifter som pekar ut en man som den misstänkte djurplågaren.

– Vi tar tipset på allvar och kommer att kolla upp det. En kriminalare kommer att ta kontakt med tipsaren, säger Maria Hedvall, inre befäl vid Alingsåspolisen.

Enligt Martin Grann, forskningschef på kriminalvården och professor i psykologi, finns gärningsmannen troligtvis i Lerum och har sannolikt läst på om dessa djur.

– Det är rimligt att personen har en psykisk störning och njuter av att skada, tortera och lemlästa. Allt står inte rätt till när man gör så, har han tidigare sagt till GT.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela