Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ishalkan slår till i eftermiddag

Nyheter | 31/10/2008 14:40

Redan i eftermiddag kan ishalkan slå till i sedan snön vräkt ner i natt.

Vägverket varnar för halka i hela Götaland och Svealand och längs Norrlandskusten under fredagskvällen och natten mot lördagen.

Redan i eftermiddag kan ishalkan på vägarna slå till på vägarna i södra Götaland.

I Mockfjärd i Dalarna har det fallit 17 centimeter snö och på vissa håll i Götaland mäter snöfallet 14 centimeter, uppger SMHI i ett pressmeddelande.

I morse täckte blöt snö Småland och det varnas fortfarande för snöfall i Gävleborgs län. Men nederbörden är på väg österut, konstaterar SMHI. När det klarnar upp finns risk för ishalka i Götaland och Svealand.

I morse var det också kaosartat på riksväg 68. I höjd med Skinnskatteberg hade elva långtradare fastnat i snön. En har också åkt i diket sedan snön har vräkt ner hela natten, uppger polisen i Västmanlands län.

Det är samma sak varje år. De tunga fordonen fastnar i uppförsbackarna. Det var sex från början och nu är det elva, säger Per Strömbäck, pressinformatör vid polisen i Västerås.

Enligt honom ställer långtradarna till för trafikproblem och endast ett körfält är öppet. (TT)

Skrivet av: