Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varning för mördarmanet i Thailand

Nyheter | 31/10/2008 18:34

Giftmanet hotar turister i Thailand.(TT)

I april dog en tioårig svensk flicka efter att ha bränt sig på en kubmanet i Thailand.

Flera kubmaneter har nu hittats utanför Phuket i Thailand, skriver flera medier som citerar Phuket Gazette.

Kubmaneten är relativt ovanlig men efter dödsfallet i våras, som orsakades av en allergisk chock för flickan, har de thailändska myndigheterna undersökt hur beståndet egentligen ser ut. Det slutade med att de fann fler än de förväntat sig. Under en dag i juli i år hittade de 38 stycken i en fälla utanför den för svenskar så populära ön Phuket.

Enligt forskare vid Lunds universitet räknas vissa av kubmanetarterna till världens giftigaste djur och om man får rejäl kontakt med den så överlever man inte. Men enligt Peter Hellström, informatör på Fritidsresor, ska det inte vara några problem att bada på Phuket nu när den stora turistsäsongen närmar sig:

– Den information vi har fått är att man har hittat maneter men inte vid badplatserna. De har extra bevakning nu på badstränderna och vi har också kontakt med vår personal på plats. Enligt dem har ingen turist eller lokalbefolkning sett någon manet, säger Hellström till TT.

Skrivet av: