Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De rödgröna startar blogg ihop

Nyheter | 05/09/2009 20:33

Ett år kvar till riksdagsvalet - då går v, mp och s ihop med samarbetsblogg.

Med ett år kvar till riksdagsvalet den 19 september 2010 går den rödgröna oppositionen ihop i en gemensam blogg.

"Samarbetsbloggen" kallar de bloggen som ligger på hemsidan www.rodgron.se.

På bloggen kommer partiledarna från vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna blogga såväl tillsammans som var och en för sig.

Knytpunkt för rödgröna

"I dagens djungel av kommunikationsverktyg valde vi att starta en samarbetsblogg. Här skapar vi en digital knytpunkt för alla rödgröna", skriver partiledarna Mona Sahlin (s), Lars Ohly (v), Maria Wetterstrand (mp) och Peter Eriksson (mp) i det gemensamma första blogginlägget.

Som inledning på bloggen skriver partiledarna:

"Det är bara ett år kvar till valet. Alternativen i svensk politik blir allt mer tydliga. Sverige behöver en regering som tror på framtiden och har en politik för att möta arbetslösheten, klimatförändringarna och de växande klyftorna. "

Inte överens om allt

Lars Ohly tror inte att de politiska meningsskiljaktigheterna mellan partierna kommer innebära några problem.

– Det är inte meningen att vi skall vara överens i allt. Det viktiga är att visa att vi är ett bra regeringsalternativ, säger han till Expressen.

Läsarna får kommentera

Maria Wetterstrand menar också att det är positivt med en gemensam blogg för att knyta samarbetspartierna närmare varandra.

– Lite av poängen med sajten och bloggen är också att successivt bli överens om viktiga frågor, och vi kommer att bjuda in våra läsare i det arbetet genom att de får möjlighet att kommentera blogginläggen, säger Wetterstrand till Expressen.

Sajten Rödgrön.se ligger redan uppe, men kommer att lanseras offentligt under söndagen i samband med Folkfesten i Kungsträdgården i Stockholm.

Skrivet av: