Eriksson talar ut om Ohly

- 08/10/2008, 14:25 -

Vänsterns ekonomiska politik upplevs som alldeles för problematisk.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson väljer nu att förklara varför vänsterpartiet och Lars Ohly lämnas utanför det politiska samarbetet. Socialdemokraterna och miljöpartiet upplever helt enkelt att vänsterns ekonomiska politik skiljer sig för mycket ifrån deras att det skulle vara ohållbart att forma en gemensam rödgrön allians inför valet 2010.

På frågan om varför vänsterpartiet lämnas utanför samarbetet säger Peter Eriksson till Nyheter24:

– Vänsterns ekonomiska politik har varit en problematisk fråga. Det beror på att partiet inte ställer upp på ett antal grundläggande saker såsom att vi ska ha ett budgettak och ett överskottsmål.

Tidigare i dag gjorde miljöpartiet och socialdemokraterna ett gemensamt utspel om ett fördjupat samarbete ända fram till 2020. Fem arbetsgrupper kommer att tillsättas under hösten, och i början av 2010 kommer de att presentera sina resultat. Därefter tar partierna sikte på att bilda en gemensam koalitionsregering inför nästa riksdagsval.

– Vi går nu till val med socialdemokraterna, säger Eriksson till Nyheter24.

Vilka områden de fem arbetsgrupperna kommer att inrikta sig på är inte bestämt i dagsläget. Mp och s avser att återkomma om det om två veckor.

– Men det är säkert att vi kommer att ha en arbetsgrupp inom jobb/näringsliv och en inom energi/klimat. Det är några av de stora framtidsfrågor som vi kommer att ställas inför, säger Peter Eriksson.

Skrivet av: