Stockholm

Medhjälpare söks i Carolinfall

Polisen tror nu att den mordmisstänkte mannen kan ha haft en medhjälpare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under fredagen som polisen på nytt spärrade av ett område intill E 10 utanför Gyljen. Nu är man nämligen intresserad av en man från en by sydost om Gällivare, som kan ha att göra med Carolin Stenvalls försvinnande.

– Vi kommenterar ingenting från utredningen, säger kammaråklagare Anette Ölmbro, enligt NSD.

Inga nya förhör har hållits med den häktade mannen, men under helgen har man arbetat vidare med flera patsundersökningar.

Ulrika Schönbeck är förtegen om varför man under den förra veckan sökt upp medlemmar i den mordmisstänktes jaktlag för DNA-prov. En av de som testats är Jan-Erik Olofsson.

– Det blir naturligtvis frågetecken när hela laget ska testas, man blir fundersam, varför gör de det? Polisen informerade om att ingen är misstänkt. För mig kommer tanken att de har spår efter någon annan, man börjar tro det, säger han, enligt Kuriren.

Men Schönbeck menar att medlemmarna i jaktlaget inte är misstänkta för något brott.

–Det är för att vi vill få svar på en särskild frågeställning som vi har och det är för att proven ska matchas mot ett visst material. Men jag vill betona att jaktkamraterna inte på något sätt är misstänkta för brott, menar hon.

På måndag kommer nya förhör att hållas med den mordmisstänkte. Mannen kommer då kontronteras med den rättsmedicinska rappporten, skriver NSD.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.