Måndag 28 Nov
Stockholm

Hamilton: "Jag blev provocerad"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Journalisten Carl Hamilton är djupt missnöjd med att SVT inte har redogjort korrekt för storbråket som inträffade mellan honom och programledarna för halal-tv.

– Jag tycker inte att SVT har redogjort för det inträffade på ett vettigt sätt. Till exempel gick jag därifrån eftersom jag tyckte att situationen var obehaglig och aggressiv. De sprang då efter mig, att de då passade på att sätta på sin inspelningsutrustning noterade jag inte, säger Hamilton till Resumé.

Han blev aldrig informerad om att SVT tänkte utnyttja honom genom att spela in grälet och sedan släppa nyheten till Expressen.

– Nej. Det var en tjuvinspelning och jag förstod först senare att det var inspelat. Det var ett gräl där jag blev provocerad och upprörd, vilket man aldrig ska bli, säger Hamilton.

På frågan om hur han uppfattade det säger Hamilton:

– Jag gick dit och skulle diskutera klassamhället. Men de var uppenbarligen helt likgiltiga inför sakfrågan och tyckte att det var roligare att leka Janne Josefsson. Det säger en del om den typ av journalistik de vill syssla med att de hellre sänder ett tjuvinspelat gräl än att diskutera sakfrågan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.