Björn Ulvaeus Lexus stulen

ABBA-stjärnans lyxbil försvann i natt i fräck stöldkupp mot fästningen på Djursholm.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nyheter24 kan avslöja att låtskrivaren Björn Ulvaeus har blivit rånad på sin lyxbil - en Lexus LS 600h. Troligtvis ligger en professionell stöldliga bakom räden vid Djursholmsvillan i Danderyd. Björn Ulvaeus villa ligger på en enskild ö utanför den exklusiva villaförorten i norra Stockholm.

–Det stämmer att vi har fått in en polisanmälan om stölden, säger närpolischefen Per-Inge Akterin i Danderyd, till Nyheter24.

Han vill inte gå in på närmare detaljer kring stölden, men enligt vittnesuppgifter till Nyheter24, fraktades Ulvaeus Lexus bort med en truck som körde upp den på ett flak. Men det har även förekommit nyckelstölder i området.

–Sedan januari har vi haft tiotal fall i området. Det handlar oftast om nyckelstölder av professionella ligor som görs i samband med bostadsinbrott. Det är svårt att säga om vi ser en ökad stöldrisk, säger polischef Per-Inge Akterin.

Toyota, som äger varumärket Lexus, har märkt av en utveckling i Sverige där stöldligorna blivit allt fräckare i sina räder. Biljätten har vidtagit en rad åtgärder tillsammans med försäkringsbolagen för att försöka stoppa ligorna.

Hans-Eric Almebäck, vd på Toyota Sweden, vill inte detaljerat gå in på vad det rör sig om - med risk för att underlätta bildstölderna.

– Det har stökat i väg rejält och blåst igång när det gäller stölder av lyxbilar generellt i Sverige. Vi följer utvecklingen väldigt noga, säger Toyota Swedens vd till Nyheter24.

De stulna lyxbilarna förs i allmänhet ut ur landet. Enligt Almebäck är det i princip omöjligt att få en stulen Lexus såld i Sverige.

– Bilarna förs oftast österut, där de säljs vidare. Fräckheten tar sig uttryck i allt fler nyckelstölder då tjuvarna vet om att de får mycket mer pengarna för bilarna om de kan uppvisa originalnycklarna. Personligen har jag blivit av med min Lexus sedan tjuvarna varit inne på mitt kontor och kommit över nyckeln, säger Hans-Eric Almebäck på Toyota.

Toyota Sweden informerar sina återförsöljare kontinuerligt om hur ligorna ska hanteras.

– Man måste vara vaksam och särskilt vid provkörningar, säger Almebäck till Nyheter24.

Ulvaeus har tidigare kört en Lexus LS 430.

Nyheter24 har förgäves försökt nå Björn Ulvaeus för en kommentar.

Skrivet av: