Måndag 18 Okt
Stockholm

"Reinfeldt sviker svenska folket"

Statsministerns arrogans i frågan om könsneutrala äktenskap väcker vrede.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en ledare i den kristna tidningen Dagen skriver debattören Thomas Österberg att statsminister Fredrik Reinfeldt genom sitt agerande kring frågan om könsneutrala äktenskap splittrar såväl den egna regeringen som det svenska folket.

”Han berövar äktenskapet dess tusenåriga historia och specifika betydelse för samlevnad mellan man och kvinna, med koppling till barn och familjebildning, och bygger därmed in en spänning i det svenska samhället för lång tid framöver.” Skriver Österberg.

Österberg menar även att det han kallar ”sveket mot kd” måste få konsekvenser för statsministern. Kd är det enda alliansparti som satt sig emot förslaget kring könsneutrala äktenskap vilket Reinfeldt nu försöker kringgå genom att söka stöd för förslaget i en motion i riksdagen.

"Svekdebatten gentemot kd lär inte vänta på sig om partiet inte ser till att statsministerns hugg i ryggen får konsekvenser. Samarbete handlar om att ha förtroende och respekt för varandra, inte om att köra över ett enskilt parti i en viktig samvetsfråga." Skriver Österberg.

Läs Thomas Österbergs ledare i sin helhet här.

Läs bloggvärldens reaktioner till höger.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela