Förtroendet för Reinfeldt ökar

En ny Sifo-undersökning visar att Svenska folkets förtroende för statsminister Fredrik Reinfeldt tycks öka.


55 procent känner störst förtroende för Reinfeldt medan 33 procent föredrar Mona Sahlin, enligt en ny Sifo-undersökning.

I augusti, när pr-byrån Westander senast lät Sifo fråga svenskarna, svarade 46 procent att de hade störst förtroende för Fredrik Reinfeldt. På tre månader har alltså förtroendet ökat med 9 procentenheter.

Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin kommer långt efter statsministern i förtroendeligan. 33 procent uppger att de känner störst förtroende för henne. I augusti var den siffran 35 procent. Reinfeldts övertag har alltså ökat från 11 till 22 procentenheter. 12 procent uppgav att de är tveksamma eller inte vet.

Av väljare som uppger att de skulle rösta på vänsterblocket har 23 procent störst förtroende för Reinfeldt. Bland borgerliga väljare uppger bara 3 procent att de har störst förtroende för Sahlin.

Sifoundersökningen genomfördes den 10-13 november. 1 000 personer fick svara på frågan : "Vem känner du störst förtroende för som statsminister, Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin?"

Opinionsundersökningar bör alltid tolkas med en viss distans eftersom opinionen är känslig och undersökningarna är relativt små.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!