Lärare blev "förälskad" i ny elev varje år

Nu lever han ihop med en 17-årig gymnasieflicka och är avstängd från all undervisning.


VÄRMLAND. En 50-årig lärare är avstängd från all undervisning för att han har ett förhållande med en elev. En 17-årig gymnasieflicka. Enligt Nya Wermlands-Tidningen ska förhållandet ha pågått i cirka ett och ett halv år.

50-åringen var både mentor och huvudlärare för flickan som han har ett förhållande med. 17-åringen bor numera permanent i lärarens lägenhet.

Samtidigt går nu flera tidigare elever ut och berättar om åratal av sexuella anspelningar, olämpliga inviter och vilda spritfester med den nu avstängda läraren.

–Ämnet var tabu. Någonstans visste man ju att han gick över gränsen på flera sätt, men man ville inte vara den som förstörde allt för honom. Han var ju också den som hade nästan hela mitt gymnasiebetyg i sin hand, säger en tidigare elev till Nya Wermlands-Tidningen.

Enligt tidigare elever uppvaktade läraren flera klasskamrater innan han inledde förhållandet med den då 16-åriga tjejen.

–Han blev ”förälskad” i en tjej varje år. Det var alltid samma mönster. Han gick ju inte precis på tjejerna som satt hemma vid middagsbordet och pratade med sina föräldrar varje kväll. Det var en tjej som hade det trassligt hemma och det började alltid med att han fanns där för henne som stöd.

En tidigare tjej som gick på skolan visar ett sms från läraren:

"Du var så duktig på provet i dag så jag vill bjuda dig på middag hemma hos mig, med vin".

Att han bjöd på vin, öl och sprit bekräftar flera elever.

–Är man 16-17 år och blir erbjuden gratis sprit blir man ju bara glad. Klart folk kom hem till honom. Det visste han ju, gratis sprit var ett säkert kort.

Eleverna är övertygade om att skolledningen visste om vad som försigick.

Läraren nekar helt till anklagelserna.

– Detta var det värsta jag hört. Jag som knappt smakar alkohol. Men jag vill inte kommentera det, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén avböjer att kommentera denna händelse då den är under utredning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!