Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Friskolerektor höjde sonens betyg

- 27/08/2009, 13:03 -

Doctrinagymnasiets rektor polisanmäld av kommunpolitiker efter att ha ändrat sonens betyg.

UPPSALA. Rektorn vid det konkursade Doctrinagymnasiet i Uppsala har polisanmälts av den socialdemokratiske kommunpolitikern Erik Pelling. En anmälan om urkundsförfalskning alternativt tjänstefel mot rektorn Peder Björk har lämnats in till polisen.

– Det är helt uppåt väggarna. Och eftersom Skolinspektionen uppgav att de inte avsåg göra någon polisanmälan så har jag nu gjort det, säger Erik Pelling till Upsala Nya Tidning.

Rektorn ändrade ett streck i betyget för sonens projektarbete till MVG, mycket väl godkänt. Han höjde ett underkänt betyg i svenska till MVG samt gav samma betyg i en kurs som inte existerade på skolan.

Björk slår ifrån sig kritiken, och menar att sonen genom studier vid sidan av den ordinarie undervisningen visat att han förtjänar de höjda betygen. Flera elever har också fått betyg i idrott, trots att lärare anmält skolan till Skolinspektionen för att det inte bedrevs någon idrottsundervisning.

– I dag är det en himmelsvid skillnad mellan friskolor och kommunala skolor. Friskolorna behöver inte ens spara betygen, säger Erik Pelling, till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av: