"Det är jag som har betalat flygbiljetten"

Safia Benaoudas mamma Helena Benaouda skriver på sin hemsida att hon har betalat flygbiljetterna hem för dottern och barnbarnet.


Helena Benaouda är ordförande i Sveriges muslimska råd och mamma till Safia Benaouda. Safia är en av de de misstänkta terrorsvenskarna som i morse släpptes och sattes på ett flygplan hem till Sverige.

Nu går Helena Benaouda ut på sin hemsida och skriver att det är hon som har betalat sin dotters och barnbarns flygbiljett.

"Det gjorde jag den 8 oktober, omgående efter att jag fått besked om att jag kunde göra det. Pengarna kommer från mitt konto – mitt arbete på ett fackförbund där jag jobbat i över 25 år. Inte från någon muslimsk organisation. Jag tar ingen lön och inget arvode alls från någon muslimsk organisation, och det har jag aldrig gjort. För mig är det en hederssak att TILLFÖRA, inte att TA", skriver hon.

Hon förklarar även varför Safias flygbiljett från Etiopien inte har betalats tillbaka till UD, trots krav:

"Nej, jag ombads aldrig att köpa hennes biljett hem från Etiopien 2007. Varken av staten eller av henne. Hon berättade att hon hade fått en räkning och hon sade att det skulle hon ordna själv för det var ju inte jag som hade sett till att hon hamnade där... Hon flyttade hemifrån 2007 och jag har inte haft översikt över hennes ekonomi sedan dess."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!