"50-åringens historia kan stämma"

Ulf Åsgård: Att bevisa en falsk utsaga är en sak. Att bevisa ett mord är en annan.


LULEÅ. Det finns fortfarande flera frågetecken angående Carolin Stenvalls död. Polisen misstänker att Carolin kan ha blivit skjuten i huvudet, som har svåra skador.

50-åringen har erkänt att han skjutit Carolin Stenvall i ryggen, men håller fast vid att det hela började som en olyckshändelse där han knuffade Carolin så att hon ramlade och slog i huvudet i en dragkrok.

Ulf Åsgård, expert som bland annat lade Lasermannens gärningsmannaprofil, säger i dag att 50-åringens berättelse kan stämma. Om han handlat i panik behöver han inte ha mördat henne.

– Det är typiskt för en sådan här gärningsman. Att till exempel kasta bilmattorna är ju ett avgörande amatörmässigt misstag. Det visar att han inte har planerat utan allt är kaotiskt.

Men Åsgårf säger också att 50-åringen kan ha mördat henne och sedan handlat irrationellt. Han tror att den slutgiltiga obduktionen kan klara ut hur det gick till.

– Hur huvudskadorna uppkommit är ju avgörande. Men även om det går att slå fast att gärningsmannens historia inte stämmer så är det ju en annan sak att rent juridiskt bevisa att det är ett mord, säger han till NSD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.