Lördag 16 Okt
Stockholm

"50-åringens historia kan stämma"

Ulf Åsgård: Att bevisa en falsk utsaga är en sak. Att bevisa ett mord är en annan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. Det finns fortfarande flera frågetecken angående Carolin Stenvalls död. Polisen misstänker att Carolin kan ha blivit skjuten i huvudet, som har svåra skador.

50-åringen har erkänt att han skjutit Carolin Stenvall i ryggen, men håller fast vid att det hela började som en olyckshändelse där han knuffade Carolin så att hon ramlade och slog i huvudet i en dragkrok.

Ulf Åsgård, expert som bland annat lade Lasermannens gärningsmannaprofil, säger i dag att 50-åringens berättelse kan stämma. Om han handlat i panik behöver han inte ha mördat henne.

– Det är typiskt för en sådan här gärningsman. Att till exempel kasta bilmattorna är ju ett avgörande amatörmässigt misstag. Det visar att han inte har planerat utan allt är kaotiskt.

Men Åsgårf säger också att 50-åringen kan ha mördat henne och sedan handlat irrationellt. Han tror att den slutgiltiga obduktionen kan klara ut hur det gick till.

– Hur huvudskadorna uppkommit är ju avgörande. Men även om det går att slå fast att gärningsmannens historia inte stämmer så är det ju en annan sak att rent juridiskt bevisa att det är ett mord, säger han till NSD.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela