50-åringen vill be om "ursäkt"

Medan polisen försöker lösa Carolinfallet sitter 50-åringen i häktet och känner ånger.


Den mordmisstänkte 50-åringen i Carolinfallet, låter meddela via sin försvarare Leif Gustafsson att han vill be Carolin Stenvalls familj om ursäkt.

– Han vet inte hur han ska göra det. Det finns risk för att det låter förmätet. Det där måste man vara känslig med när man uttalar. Problemet är hur man ska hantera en sådan här sak. Jag vet inte alls hur familjen skulle reagera på det. Sedan finns det inget som är rätt eller fel, säger säger Leif Gustafsson till NSD.

50-åringen har erkänt dråp, men nekar till mordanklagelserna mot honom. Obduktionen av Carolin Stenvalls kropp har visat att mycket våld tillfogats och att hon dessutom skjutits. Den bevisningen talar för att det handlar om mord och inte en olyckshändelse som 50-åringen hävdar.

Jägarkamraterna berättar att 50-åringen får "konstiga ögon" när han blir stressad. Enligt uppgifter från NSD har 50-åringen tidigare vårdats inom psykiatrin och haft alkoholproblem. I somras ska han ha slutat med sin antidepressiva medicin. Men advokat Gustafsson vill inte kommentera de uppgifterna närmare.

– Saker som rör hans person uttalar jag mig inte om. Det är dessutom en sak som i en rättegång kommer att hållas inom stängda dörrar, säger han, till NSD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!