Lördag 16 Okt
Stockholm

"Carolin sköts vid medvetande"

50-åringen uppger att han skjutit Carolin i ryggen för att försäkra sig om att hon var död. Men vapenexpertis menar nu hon var vid medvetande då skottet avlossades.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Carolin Stenvall kan ha försökt fly när 50-åringen sköt henne i ryggen. Men själv uppger 50-åringen att ville försäkra sig om att hon var död och sköt henne när hon låg medvetslös. Men bevisningen pekar åt en annat håll.

– Om hon varit medvetslös och legat ner hade kulan gått rakt ner i marken, säger Kaj Hahne vapenexpert vid Stockholmspolisen, som har analyserat skotthål, vapen och blodspår, till Nyhetskanalen.se.

Kulan som 50-åringen sköt med är avsedd för att gå igenom en älgkropp. Om Carolin Stenvall hade varit liggande hade kulan gått direkt rakt ner i marken och troligen splittrats. Men den återfanns hel, vilket talar för polisens teori. De analyserade blodspåren visar också att Carolin Stenvall levde när hon sköts och att hon kan ha försökt fly.

– Det troliga är att han är längre än henne och har siktat något neråt när han skjutit. Därefter har kulan slagit i marken en bit bort från kroppen, tillägger Kaj Hahne.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela