Kameror sätts upp på skolgård

Men kamerorna ska inte vara igång under skoldagar.


TRELLEBORG. Liljeborgsskolan i Trelleborg har fått ja av länsstyrelsen att sätta upp tio övervakningskameror på skolgården.

Sedan 2005 har skolan drabbats av inbrott eller skadegörelse 28 gånger, men kamerorna ska inte vara igång under skoldagar.

– Vi följer de regler som finns och kamerorna ska vara påslagna under kvällar och helger, säger rektor Jan Jönsson till Sydsvenskan.

I ansökan till länsstyrelsen har skolan redovisat kostnader för klottersanering och byte av krossade fönster. Sammanlagt har man lagt ut 17 000 kronor.

Skolan håller just nu på att byggas om och när ombyggnaden är klar kommer fler dolda utrymmen att skapas. Tanken är att kamerorna ska bevaka både skolan och den nya sporthallen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.

Kablar i Röda havet förstörda

Tre undervattenskablar för telekommunikation har gått av i Röda havet.

Svagt nedåt på Wall Street

1 timme sedan
New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.