Inga kameror på brandbilar i Rosengård

Länsstyrelsen säger blankt nej.


MALMÖ. Räddningstjänsten Syd vill ha övervakningskameror monterade på släckbilen vid insatser i Rosengård, Malmö.

Men länsstyrelsen säger blankt nej.

– Skälet till avslaget är att integritetsintresset väger tyngre än övervakningsintresset, säger Björn Tideman, föredragande i ärendet, enligt ett pressmeddelande.

Eftersom man inte kan förutsäga färdväg och uppställningsplats kan räddningstjänsten inte garantera att människors integritet inte kränks.

Räddningstjänsten Syd föreslog kameror på fordonen efter att man utsatts för ett antal attacker.

Bland annat har personer attackerat brandmännen med raketer, flaskor och stenar. Banden skulle sparas i ett dygn och därefter raderas ut, med syftet att avskräcka från ytterligare attacker.

Skrivet av:

Senaste nytt

Höjda livsmedelspriser – ett orosmoln

Jenny Strömstedt blåste Per Skoglund totalt i Nyhetsmorgon: ”Vuxenmobbning”

​Travreportern Per Skoglund älskar mat. Det utnyttjade kocken Jonas Svensson och Jenny Strömstedt – som grundlurade sin kollega i lördagens Nyhetsmorgon.

Polisen i Markaryd rapporterar om brand

"Brand i villa, Strömsnäsbruk.", skriver polisen på sin hemsida.

Pisa-resultatet i korthet

Svenska elevers kunskaper i matematik och läsförmåga i den globala Pisa-mätningen har haft en uppgående kurva sedan "chockåret" 2012 – men nu vänder det neråt igen. Här är de viktigaste punkterna från Pisamätningen 2022 som presenterades i dag.

Ringhals 4 körs på halvfart: "Enligt plan"

Det var förväntat att Ringhals 4 skulle vara i full drift på måndagskvällen, men på tisdagsmorgonen kördes den fortfarande på halva kapaciteten.

Sex åtalas för mord i bostadsområde

Våren 2020 sköts en man ihjäl i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg. Nu åtalas sex män – med koppling till grov organiserad brottslighet – för mord.