15-åringen är släppt ur häktet

- 06/11/2009, 14:25 -

15-åringen, som misstänks ha mördat sin 19-årige syster, släpptes ut ur häktet när rättegången avslutades.

YSTAD. När rättegångens sista dag - i fallet med den 15-årige pojken, som misstänks för att ha mördat sin 19-åriga syster, Lottie, med två skott i bakhuvudet - var avklarad släpptes han ur häktet. Men åklagarens misstankar kvarstår.

– Det är uteslutet med en utifrån kommande gärningsman, sa åklagaren Bengt Åsbäck under sin slutplädering, vid Ystads tingsrätt.

Under rättegången pekade åklagaren mot pojkens handikapp - adhd. Enligt Åsbäck talar funktionsnedsättningen för att han begått det kallblodiga mordet på sin egen syster.

– Man kan förledas tro att detta är egenskaper som begränsar förmågan att begå brott. Sorgligt nog är det precis tvärtom, sa åklagaren.

Men pojkens advokat, Jörgen Malmunger, påpekade, tvärtom, att adhd-handikappet talar för pojken.

Malmunger poängterade att bilden av en impulsiv adhd-pojke med plötsliga utbrott av ilska inte alls stämmer överens med att kallblodigt planera att skjuta ihjäl en person. Och sedan faktiskt genomföra dådet.

Malmunger menade också att det krävs avsevärda kroppskrafter för att flytta den döda kroppen och att 15-åringen är ganska klen. Han uppgav även att spåren tyder på att två personer skött transporten av 19-åriga Lotties lik, troligtvis mamman och styvfadern.

Skrivet av: