Två poliser skadade i bilkrasch

Kvaddade bil i stenmur under en biljakt på misstänkt rattfyllerist.


ÅSA. Efter en intensiv biljakt skadades två poliser lindrigt i en trafikolycka i Åsa under lördagskvällen. Poliserna jagade en misstänkt rattfyllerist när de körde av vägen och rakt in i en stenmur.

När den misstänkte rattfylleristen försökte sticka tappade poliserna kontrollen över bilen.

– I samband med efterföljandet gick polisbilen av vägen. Det var väl en missbedömning av en kurva eller något sådant, säger Klas Karlsson, stationsbefäl för Kungsbackapolisen till Göteborgs-Posten.

Kollegor körde poliserna, en man och en kvinna, till sjukhus. Bilen har bärgats till polishuset i Kungsbacka och är kvaddad.

Enligt bilister inträffade olyckan på Ulmanäs ringväg där maxhastigheten är 50 kilometer i timmen. Uppgifter pekar på att polisen körde "mycket fort".

– Jag vet inte vad det är för väg och inte heller något om hur hög hastighet polisbilen hade, säger Klas Karlsson till <a href=""http://www.gp.se/nyheter/halland/1.245131-poliser-skadade-efter-biljakt""target="_blank">Göteborgs-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.