Vild biljakt - polisbil voltade

Polisen i Hälsingland förföljde en svart Audi. Plötsligt voltade bilen.


HUDIKSVALL. Dramatisk morgon i Hälsingland. Första larmet kom in klockan 05.01 på torsdagsmorgonen.

En svart Audi hade setts lämna en bensinstation i Hudiksvall efter försök till inbrott. En halvtimme senare sågs den svarta Audin igen i samband med att ett fönster krossats.

När en polispatrull från Sollefteå tog kurs mot Kramfors, där den misstänkta svarta Audin senast setts, hände det som inte får hända. I höjd med Bollstabruk voltade polisbilen. Audin brände i väg.

–Polisbilen var på väg för att möta Audin. Plötsligt voltade den. Det har inte framkommit varför. Inga poliser skadades men bilen går inte att köra och bärgades bort från platsen, säger polisens informationschef Kenneth Bergquist till Nyheter24.

Senare, klockan 08.00, möter en annan polispatrull den svarta Audin på länsväg 331 i höjd med Viksjö. Denna gång var det Audin som körde av vägen, ner i ett dike. När polisen närmade sig kunde de gripa en person, men flera personer sprang in i skogen och försvann.

–Bilen har alltså åkt mellan Njurunda och Härnösand - en sträcka på mer än sex mil - under 24 minuter. Personen som är gripen är misstänkt för stölder och vårdslöshet i trafiken, säger Bergquist till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!