Polisen: Snart kan Mats Alm fällas

Utredningen mot Linda Chens misstänkte mördare börjar bli klar.


FALUN. 34-årige Mats Alm, som misstänks för mordet på 32-åriga Linda Chen, kan snart fällas. Den bedömningen gör polisen i Dalarna som har börjat se slutet på utredningen.

Några ytterligare förhör ska göras i veckan, och några provsvar ska levereras från SKL.

– Det ska komma in en del under veckan har de utlovat. Jag ser slutet på utredningen, det är svårt att säga exakt men ett antal veckor till tar det nog, säger Lars-Ola Sörestad, chef för länskriminaljouren i Dalarna, till Expressen.

Han ser ingen möjlighet att Alm sätts på fri fot innan utredningen är klar.

Förra månaden fick polisen, som har arbetat med fallet i mer än två månader, besked från rättsläkaren vid rättsmedicinalverket om obduktionsresultatet.

Kriminologen Jerzy Sarnecki menar att det ska mycket till för att fälla Alm, och det finns mycket i utredningen som pekar mot att han är oskyldig.

– Hittar man inte dödsorsak så blir det svårare, men å andra sidan så finns det så förfärligt många omständigheter som talar mot honom, säger han till <a href=""http://www.expressen.se/Nyheter/1.1773150/polisen-vi-kommer-att-losa-det-har""target="_blank">Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.