"Barnflickan" får fira jul hemma

Sara Svensson får i år permission för att fira jul hemma i Småland.


Sedan fyra år tillbaka vårdas Sara Svensson på rättspsykiatriska kliniken i Vadstena. Detta efter hon dömts för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsök på grannen Daniel Linde i Knutby utanför Uppsala. Straffet blev rättspsykiatrisk vård med utskrivningsprövning.

De senaste åren har Svensson fått en rad permissioner, allt för att försöka anpassa sig till ett liv i frihet.

Nu i december får hon fyra dagars permission för att åka hem till Småland. Sara Svensson har hittills skött sina permissioner utan anmärkningar och kan nu fira jul med släkt och vänner, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Sundsvall: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Birsta, polisen larmas till en butik", skriver polisen på sin hemsida.