Nya spår i Carolinfallet

Polisen genomsöker en stor majbrasa nära 50-åringens jaktstuga.


De obesvarade frågorna är fortfarande många i Carolinfallet. Polisen letar nu igenom en majbrasa vid Mäntyvaara efter Carolin Stenvalls tillhörigheter för att lägga alla pusselbitar på plats. När Carolins bil hittades för över två månader sedan, var bildörrarna låsta. Men man har fortfarande inte återfunnit bilnycklarna.

– Det pågår förnyade undersökningar, finputsning efter fler ledtrådar, beskrev polisens talesman Anders Danielsson, chef för utredningsverksamheten i Norrbotten, till Piteå-Tidningen.

Den gamla majbrasan i Mäntyvaara ligger nära 50-åringens stuga och har varit av intresse för utredningen sedan tidigare. Nu inväntar polisen provsvar och analyser, bland annat dna från 50-åringens jägarkollegor.

– Polisens aktivitet uppe i och kring Mäntyvaara kommer att fortsätta ytterligare några dagar samtidigt som vi parallellt inväntar svar på flera prover och analyser från Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping, säger Anders Danielsson.

Obduktionen av Carolin Stenvalls kropp visar att hon fått ta emot mycket våld och att hon skjutits. Men den 50-årige gärningsmannen erkänner endast dråp, skriver Piteå-Tidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.