Carolinfallet: ny förhandling

Åklagaren behöver mer tid för reda ut vad som hänt med Carolin Stenvall. En omhäktningsförhandling inleds på måndag.


På måndag blir det omhäktningsförhandling i Gällivare tingsrätt mot den 50-årige man som misstänks för mord på 29-åriga Carolin Stenvall i mitten av september i år. Åklagare Ulrika Schönbeck har begärt längre åtalstid, medan den misstänkte har motsatt sig fortsatt häktning och därför måste en ny förhandling om häktning ske.

50-åringens advokat Leif Gustafsson menar att det inte är till mannens fördel att gå med på förlängningen.

– Det är inte säkert att han går med på förlängning. Det skulle kunna ligga i hans intresse att det blir en ny häktningsförhandling i stället, sa Leif Gustafsson tidigare, till TT.

I nuläget får den misstänkte, som befinner sig på häktet i Luleå, varken läsa tidningar, lyssna på radio eller se på tv.

Skrivet av:

Senaste nytt

Lastbil har vält på E4 i Skåne

Fikabröd nya vapnet mot vildsvinen

1 timme sedan
Gammalt fikabröd sätts in för att hålla vildsvinen inom det svinpestsmittade kärnområdet kring Fagersta, rapporterar Jaktjournalen.

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"En singelolycka med en lastbil inträffar på E4 i höjd med Åstorp.", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay säljer brittiska verksamheten

igår 22:42
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

igår 22:12
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

igår 21:41
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.