Fredag 12 Aug
Stockholm

"Jägaren" kan ha varit psyksjuk

Den 50-årige "Jägaren" kan har varit psyksjuk. Han kan därmed gå fri. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 50-årige man, som misstänks för mordet på Carolin Stenvall utanför Gällivare i mitten av september i år kan ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för dådet. Detta enligt en mindre rättspsykiatrisk utredning som genomförts, uppger TV 4:s sajt Nyhetskanalen.

Mannen misstänks ha haft en allvarlig psykisk störning både vid tidpunkten för dådet och vid själva undersökningen, enligt den rättspsykiatriska utredningen.

Mannen ska nu genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Om mannen anses ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för dådet, men inte längre lider av psykisk sjukdom kan han varken dömas till fängelse eller vård.

På måndag blir det omhäktningsförhandling i Gällivare tingsrätt mot 50-åringen. Åklagare Ulrika Schönbeck har begärt längre åtalstid, medan den misstänkte har motsatt sig fortsatt häktning och därför måste en ny förhandling om häktning ske.

50-åringens advokat Leif Gustafsson har tidigare sagt till TT att det skulle kunna ligga i hans klients intresse att inte gå med på förlängd häktning, till exempel kan mannen få mildare restriktioner vid en ny förhandling.

I nuläget får den misstänkte, som befinner sig på häktet i Luleå, varken läsa tidningar, lyssna på radio eller se på teve.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.