"Jägaren" kan ha varit psyksjuk

Den 50-årige "Jägaren" kan har varit psyksjuk. Han kan därmed gå fri. (TT)


Den 50-årige man, som misstänks för mordet på Carolin Stenvall utanför Gällivare i mitten av september i år kan ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för dådet. Detta enligt en mindre rättspsykiatrisk utredning som genomförts, uppger TV 4:s sajt Nyhetskanalen.

Mannen misstänks ha haft en allvarlig psykisk störning både vid tidpunkten för dådet och vid själva undersökningen, enligt den rättspsykiatriska utredningen.

Mannen ska nu genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Om mannen anses ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för dådet, men inte längre lider av psykisk sjukdom kan han varken dömas till fängelse eller vård.

På måndag blir det omhäktningsförhandling i Gällivare tingsrätt mot 50-åringen. Åklagare Ulrika Schönbeck har begärt längre åtalstid, medan den misstänkte har motsatt sig fortsatt häktning och därför måste en ny förhandling om häktning ske.

50-åringens advokat Leif Gustafsson har tidigare sagt till TT att det skulle kunna ligga i hans klients intresse att inte gå med på förlängd häktning, till exempel kan mannen få mildare restriktioner vid en ny förhandling.

I nuläget får den misstänkte, som befinner sig på häktet i Luleå, varken läsa tidningar, lyssna på radio eller se på teve.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.