- Foto: Scanpix

Fridolin planerar för politisk comeback

Gustav Fridolin lämnar TV4 och kan återvända till miljöpartiet.


Miljöpartiets förre riksdagsledamot Gustav Fridolin väntas göra politisk comeback, enligt Politikerbloggens källor. Fridolin har lämnat sitt TV4-jobb som reporter på Kalla fakta, och extraknäcker som folkskolelärare. Men inför valet 2010 kan han alltså återgå till den politiska sfären.

– Det finns definitivt morgnar när jag läser tidningen och tycker att jag borde göra något mer aktivt. Opinionsbildare är ju en politiker som slipper att ta ansvar och jag gillar det där med ansvar. Jag tror faktiskt att det finns lite för få som tar det där politiska ansvaret. Men med det sagt trivs jag förbannat bra som lärare. Även en risig dag på jobbet är en rätt bra dag, och det är inte alla som har den lyxen, säger Gustav Fridolin till Politikerbloggen.

Under Göran Perssons tid var Fridolin en av miljöpartiets tyngsta representanter under budgetförhandlingarna med de rödgröna partierna. På Politikerbloggens fråga om han kan tänka sig att bli statsråd i en regering efter nästa val säger han:

– Ja, den frågan kommer jag högst sannolikt inte få från dig, utan från någon som man kan ställa motfrågor till. Till exempel: hur ser en regeringsförklaring ut, vilken politik ska man driva och vad kan man åstadkomma. Politik bör ju inte handla om att skaffa fina positioner och titlar utan om vad man vill göra. Och det är väl självklart att alla människor som är politiskt intresserade, om de får en chans att faktiskt göra något så kommer man att överväga det seriöst.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Polisen i Göteborg rapporterar om rån

"Vid Körkarlens Gata är det en man som blir fråntagen sin guldklocka av en okänd person efter att blivit påhoppad.", skriver polisen på sin hemsida.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.