Elever får gå i baracker

Torslandaskolan ersätts med provisoriska skolpaviljonger.


I stället för de vanliga skolkorridorerna får eleverna vänja sig vid ett antal baracker på en äng. Det blir lösningen när eleverna från den nedbrunna Torslandaskolan ska komma tillbaka.

– Vi skall inleda en dialog med de närboende. Alla kanske inte är så förtjusta i att få skolpaviljonger och 370 elever i grannskapet, säger Stig Santa, stadsdelschef i Torslanda, till Göteborgs-Posten.

Han hoppas att eleverna accepterar den tillfälliga lösningen.

– Eleverna från Torslandaskolan går nu i fyra olika skolor. Det fungerar på många sätt bra men vi vill att alla lärare och elever skall vara på samma ställe så att alla elever kan få bra undervisning, säger Santa till Göteborgs-Posten.

I mitten av februari ska paviljongerna vara på plats. Det är ännu oklart hur länge som provisoriet vid Torslanda idrottsplats kommer att vara.

 

 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkhot borta – kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

2 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.