- Foto: AP/Scanpix

Din laptop kan döda dig - batterier återkallas

Batterierna riskerar kortslutas och fatta eld.


Det är datorföretaget Packard Bell som tvingas återkalla batterier för ett antal bärbara datorer.

Anledningen - batterierna kan kortslutas och börja brinna.

För knappt en vecka sedan avled fyra personer i Staffanstorp sedan ett laptopbatter börjat brinna och orsakat den dödliga eldsvådan. Och nu går alltså tillverkaren Packard Bell ut med en varning. Modellerna som riskerar att starta bränder är datorer av typen Easynote MX36, MX37, MX51 och MX52 sålda mellan juli och december 2007, enligt Idg.

Packard Bell uppmanar oroliga kunder att ringa kundservice på 0771-45 48 98.

 

/
Eld
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras kompisrekryteringar

Tonåring i rätten efter Skärholmenmord nekar

En 17-årig pojke som misstänks för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen framträdde under tisdagen inför häktningsdomare. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira har kollapsat

En kraftig brand har utbrutit i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.