Djurägare tappade bort sju kor

En kvinna i västra Dalarna riskerar djurförbud sedan hon bland annat tappat bort sju kor. Förlusten är långt ifrån den enda av den 72-åriga kvinnans förseelser. Flera av de närmare 200 djuren på gården har farit illa. (TT)


En kvinna i västra Dalarna riskerar djurförbud sedan hon bland annat tappat bort sju kor.

Förlusten är långt ifrån den enda av den 72-åriga kvinnans förseelser. När biträdande länsveterinär och djurinspektör besökte kvinnans gård upptäckte de att flera av de närmare tvåhundra djuren - kor, får, getter, hästar, hundar och katter - farit illa.

Bland annat fick ett svårt sjukt får avlivas akut. En ko med en plågsam utväxt på ett av bakbenen måste förmodligen också avlivas. En annan ko hade nyligen blivit påkörd av en bil men inte undersökts, trots att den visade tydliga tecken på smärta vid inspektionen, skriver Falu-Kuriren.

På gården gick också ett 50-tal getter fritt och åt på en utfodringsplats bland älghuvuden, andra slaktrester och hundbajs.

Länsstyrelsen ska under de kommande dagarna besluta om eventuellt djurförbud och omhändertagande av djuren.

(TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.

Patient började brinna under operation

Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.

Svinesundsbron avstängd efter olycka

En trafikolycka inträffade på E6 på Svinesundsbron mellan Norge och Sverige på tisdagen.