Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Högstadieskolan var en knarkplantage

1 av 2

Ekerö kommun

I högstadieskolans källare hittade två elever en knarkodling. Helt oförhappandes.
2 av 2

I högstadieskolans källare hittade två elever en knarkodling. Helt oförhappandes.

Guillermo Arias/AP/Scanpix

Nyheter | 26/01/2010 07:57

I högstadieskolans källare fanns en stor marijunaodling.

STOCKHOLM. Bara några meter under klassrummen där barnen tragglar glosor eller sover sig genom lektionerna hittade man en marijunaodling.

Nu rasar elevernas föräldrar, skriver Aftonbladet.

– Jag är chockad, säger Pekka Haverinen, ordförande i föräldraföreningen, till tidningen.

Knarkhärvan på Tappströmsskolan på Ekerö, inte långt från kungliga Drottningholm i västra Stockholm, började rullas upp i fredags när två elever gjorde en oväntad upptäckt i en servicekulvert som löper under skolbyggnaden.

Polisen har varit på skolan och beslagtagit samtliga plantor samt den tekniska utrustningen.

– I nuläget har vi inga misstänkta. Men vi väntar på besked från den tekniska undersökningen och eventuellt kan den ge något, säger Henrik Göransson, på narkotikasektionen i Västerort, till Aftonbladet.

Föräldraföreningens Pekka Haverinen har en dotter som går på skolan.

– Det här är helt ofattbart. Skolan måste ändra sina rutiner. Sedan frågar man sig så klart om det är elever eller någon utomstående som ligger bakom, säger han.

Nu ska bevakningsrutinerna ändras på Tappströmsskolan.

– Det här är oacceptabelt. Vi kommer att göra en fullständig översyn av lokalerna. Vårt vaktbolag kommer även att ändra sina bevakningsrutiner, säger rektorn Annelie Jeppsson till Aftonbladet.

Annelie Jeppsson ställer sig lika oförstående till den oftattbara upptäckten som alla andra.

– Det här är givetvis väldigt obehagligt. Vi är precis lika upprörda som föräldrarna och förstår deras ilska. Men tyvärr har någon lyckats ta sig in olovligen.