Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliser i skolan

Nyheter | 24/11/2008 11:32

Poliser ska patrullera värmländska skolor.

Polisen ska bli ett naturligt inslag i och kring Värmlänska skolor. Polisen har avsatt en speciell grupp som kommer få skolpatrullering som en del av sina arbetsuppgifter.

– Vi ska bli ett naturligt inslag i skolmiljön, säger Peter Åkerström, polischef i norra Värmland till Värmlands Folkblad.

Skolan är en värld som polisen känner att de inte varit tillräckligt aktiva inom. Tecken på en möjlig brottslig bana kan komma tidigt och polisen vill redan från en tidig ålder lära känna ungdomarna och bygga upp ett förtroende.

– Barn som bryter mot skolans regler har ofta andra svårigheter i sitt sociala samspel. Har man problem i skolan så har man också problem på fritiden, säger Peter Åkerström.

Satsningen sker i samarbete med skolorna i Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby. Främst gäller det barn och ungdomar från årskurs 4 till gymnasiet. Patrulleringen ska börja den 26 januari och utvärderas under våren 2010, uppger Värmlands Folkblad.

Skrivet av: