Polistabbe kostade fem körkortet

Fem förare förlorade körkortet när polisen inte höll reda på nya fartgränser.


Fem förare förlorade felaktigt körkortet när Värmlandspolisen inte höll reda på de nya fartgränserna. Dessutom fick 44 förare fel böter, uppger lokala medier.

De fem som fick körkortet indraget hade visserligen kört för fort men inte så mycket för fort att det var skäl för indragningen. Kanske kan de felbehandlade få kompensation för polisens tabbe.

– De får begära ersättning av oss. Vi får utreda varje fall för sig och sedan fattar Rikspolisstyrelsen beslut, säger juristen på polisens rättsenhet Örjan Larsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Fartkontrollerna gjordes på E18 i två omgångar. Polisen trodde gränsen var 90 kilometer i timmen som vanligt, i själva verket var 100 högsta tillåtna hastighet. Men det hade inte kommit upp några nya skyltar om detta.

När de nya skyltarna till sist började komma på plats förra veckan ledde det till att polisen funderade över bestraffningen. En bötfälld förare hörde också av sig och ville ha besked. Då insåg polisen sitt misstag - det var den nya hastigheten som gällde och inte den som stod på skyltarna.

Nu skickar polisen ut nya besked till de drabbade. Antingen med lägre böter eller i en del fall inga böter alls.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!