Man tros vara kidnappad

En 22-årig man från Ludvika tros ha kidnappats efter ett krogbesök.


En 22-årig man från Ludvika tros ha kidnappats efter ett krogbesök i staden under helgen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. Det är inte vanligt att polisen så snabbt efter ett försvinnande startar en brottsutredning om människorov.

– Det är mannens skötsamhet som gör att vi tror att han förts bort mot sin vilja, säger kommissarie Sven-Åke Petters vid Dalapolisen till TT.

Mannen besökte i lördags kväll puben Solo vid Grand hotell i Ludvika. Vad som hände där med 22-åringen under kvällen och natten till söndagen är inte känt. Ingen av hans vänner uppmärksammade att han lämnat puben.

Anhöriga anmälde mannen saknad i söndags. Han är cirka 185 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad och långt ljus hår. På lördagskvällen var han klädd i blåa jeans, en svart skinnjacka, nitbälte och Converse-skor.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.