Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storstadsbor i skuldträsket

Nyheter | 24/11/2008 15:58

De vanligaste obetalda räkningar är tv-avgifter, skatter och studiemedel. (TT)

Enligt en ny analys från Kronofogden har närmare 100 000 privatpersoner skulder under 5 000 kronor. Av dem är nästan 17 000 25 år eller yngre.

Och det är storstadsborna som utmärker sig.

Sett i proportion till antalet invånare är det skåningarna som har flest småskulder följda av boende i Stockholm, Västra Götaland och Värmland.

När det gäller dem under 25 går Värmland in på andraplatsen efter Skåne men före Stockholm. Minst småskulder har ungdomarna i Halland.

De vanligaste obetalda räkningar är tv-avgifter, skatter, studiemedel, telefonkostnader, krediter och lån. Även med räkningar för bilen slarvas det.

Och Kronofogden befarar att fler kommer att skuldsätta sig. Den finansiella oron påverkar hushållen och i dåliga tider ökar risken att fler inte kan betala sina räkningar. Dessutom står julen för dörren - en tid då många riskerar att göra av med mer än de har råd med.

Skrivet av: