- Foto: Privat

Miljonären som ledde sexnätverket

Polischefen ingick i ett sexnätverk som leddes av en mångmiljonär.


STOCKHOLM. Gärningsmännen var mycket mäktiga män i en pedofilring. Offren var unga vilsna tjejer.

Ett av de äldre offren var "Linda", i dag 29 år gammal. Utanför hennes bostadshus hittades pedofilringens ledare, en 60 år gammal företagsledare, död i somras.

Han hade fallit, ramlat eller kastats ut från hennes balkong.

Pojkvän friad

"Lindas" pojkvän fälldes i tingsrätten för vållande till hans död. Men i hovrätten friades han på den åtalspunkten och fälldes bara för misshandel och olaga frihetsberövande.

För "Lindas" del var det ändå slutet på en lång tid av terror. I går talade hon ut i Expressen. I dag fortsätter hennes berättelse.

Miljonären var klädd i en Ralph Laurenskjorta och seglarskor från Timberland när man hittade honom död. Med spår efter grov och systematisk, närmast tortyrliknande, misshandel.

Spårad med mobilen

Med hjälp av de två mobiltelefoner som fanns kvar i "Lindas" lägenhet kunde polisen senare gripa den före detta länspolismästaren i Falun i måndags.

Precis som polischefen, som inom poliskåren fick öknamnet Kapten Klänning, tack vare sina insatser för jämställdhet och mot sexuella trakasserier, var miljonären en dubbelnatur. Av familj och vänner beskrivs han som en gentleman.

- Han var alltid vänlig, omtänksam och du hörde honom aldrig fälla kommentarer om vackra kvinnor som många män gör, säger en bekant till Expressen.

Sexutpressning

"Lindas" bild var en annan. Miljonären utövade utpressning mot henne. Han hotade att visa videofilmer, som visade övergrepp, för hennes mamma om hon inte gjorde som han ville. Det vill säga lät övergreppen fortsätta.

Vid ett 50-tal tillfällen tvingades hon låta sig utnyttjas av olika män. Och hon kan bevisa det med hjälp av bandade samtal.
Under samtalen säger 60-åringen bland annat att han vill att "Linda" presenterar honom för en 18-årig väninna:

- Men jag kan ju ordna sen framöver en träff med flera killar och så där. Det gör jag jättegärna. Om det är en bra tjej som ställer upp liksom. Vet du vad hon ställer upp på dårå, liksom eller? Hur erfaren är hon sexuellt sådära, har du någon aning om det? undrade polischefen.

Och vidare:

- Framför allt om det är flera killar, då tycker dom att det är ganska kul att dominera henne lite. Och det är ju viktigt att veta vad hon vill göra liksom, vad hon, ställer hon upp på att bli fastbunden, ja ställer hon upp på kiss och såna saker eller är det ingenting hon vill göra eller?

Hatade trängselavgifter

Allt det här var en okänd värld för 60-åringens vänner. Men nu säger de åtminstone förstå varför han var så hatisk mot trängselavgifterna när de infördes i Stockholm.

- Han tyckte det var fel att myndigheter skulle kunna spåra vart man kört med sin bil, säger en av dem till Expressen.

 

FOTNOT: "Linda" heter egentligen något annat.

 

 

 

/
/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

It-bolag vinnare på Wall Street

New York-börsens ledande index steg på onsdagen. Bra gick bland annat it-sektorn, medan energibolagen backade sedan priset på råolja fallit närmare 5 procent.

Polisen rapporterar om brand, Kalmar

"Bergagården. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Botkyrka: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i garage i Alby.", skriver polisen på sin hemsida.

USA skickar iranska kulor till Ukraina

1 timme sedan
USA har levererat ny ammunition till Ukraina. Den här gången handlar det om beslagtagna iranska kulor som ska användas mot ryska styrkor.

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

2 timmar sedan
FN:s utredning av brott mot mänskliga rättigheter i konfliktens Etiopien avslutas nästa vecka, trots varningar om "övervägande risk" om fortsatta övergrepp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.