Svenska killar är lata

Svenska killar är latast i hela Europa.


En stor studie av europeiska mäns attityder visar att svenska män är bland de mest jämställda. Men också de mest lata. Bara 63 procent av männen instämde i påståendet att det viktigaste prioriteten är familjen. Med den högsta siffran i hela Europa, 35 procent, svarade svenskarna att de föredrar att ligga i solen och lata sig under semestern. Svenska killar bryr sig inte heller särskilt mycket om sitt utseende. De hade nämligen den lägsta siffran på frågan om att det är viktigt att vara vältränad.

Studien baseras på utfrågningar av 12 000 män i 15 olika länder, skriver GP.

Skrivet av:

Senaste nytt

Allsvenska ledarstaben 2023: Han tjänar mest i IFK Göteborg

Kristinehamn: Polisen rapporterar om arbetsplatsolycka

"En man har råkat ut för en arbetsplatsolycka", skriver polisen på sin hemsida.

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Minst fem människor har omkommit och över 100 har förts till sjukhus efter en brand följd av explosioner vid en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Tre av dem som har bekräftats döda var enligt myndigheterna brandmän. Sökarbetet fortsätter efter flera personer som saknas.

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

1 timme sedan
Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

1 timme sedan
Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

2 timmar sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.