Söndag 3 Jul
Stockholm

Gert Fylkings attack på Rikard Palm

SVT-profilen ska vara glad att han ens har ett jobb enligt Gert Fylking.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en omorganisation tilldelade SVT teveprofilen Rikard Palm, nattskiftet. Något som retade inte bara honom utan också flera av landets tyngsta skribenter. Nu har en kampanj för att rädda kvar Rikard Palm satts igång. Men en som inte hoppar på sympatitåget är radioprofilen Gert Fylking.

I en debattartikel går han till frän attack mot SVT-profilen och frågar sig var perspektiven tog vägen. Detta med tanke på att 1400 sparkades från Sandvik dagen efter tillkännagivandet av Rikard Palms artbetstider.

"Från att ingen egentligen brytt sig om honom har nu Rikard blivit "Rikard av den sorgerliga skepnaden" på allas läppar. Journalister, som i alla stycken strider för sanningen och uppriktigheten, det ärliga och sanningsenliga, går ut som en man/kvinna och börjar fäkta med sina vässade pennor och kräver att Rikard Rättrådig ska man minsann inte behandla på detta skickanerande vis. Man kräver upprättelse.... Rikard själv axlar rollen som den inbillade sjuke och får någon av landets betrodda läkare att skriva ut sjukpenningsgrundande intyg.", skriver Gert Fylking på Newsmill.

Han tar själv upp sin svärmor som exempel. En sjuksköterska på lasarettet i Uddevalla som jobbar 18 nätter per månad. Lite förmildrande eller möjligtvis ironiskt uppmanar Fylking sin tevekollega att se de ljusa sidorna med att jobba natt. Slippa kön på mataffären till exempel.

"Det är inte synd om Rikard Palm bara för att han tvingas jobba natt. Tvärtom, han ska vara glad att han - till skillnad från många andra - har ett jobb att gå till.", avslutar Gert Fylking sitt debattinlägg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.