Polisen körde ut byggockupanterna

Ockupanterna har lämnat byggarbetsplatsen, och misstänks för egenmäktigt förfarande.


STOCKHOLM. Polisen har kört ut de ockuperande byggjobbarna. I protest mot kunden har de ockuperat en byggarbetsplats på Gärdet i Stockholm i ren frustration inför konkurshotet. I dagsläget är de misstänkta för brott.

Under dagen har polisen gjort ett besök på plats och kontrollerat id-handlingar på samtliga ockupanter. De misstänks nu för egenmäktigt förfarande. Polisens insatschef Peter Jonsson menar att det är högst olämpligt att de blockerar infarten.

– Vi har inte fått pengar på två månader. Om jag inte får mina pengar den här veckan tvingas jag ta ut bolaget i konkurs, säger en av byggjobbarna till Svenska Dagbladet.

Klockan 1.25 i natt larmades polisen i av boende i närheten av arbetsplatsen. Fler grannar hörde byggockupanterna släpa på containrar och såg dem svetsa igen dörrar. På fredagsmorgonen klockan åtta hade ockupanterna byggt barrikader mot Sehlstedtsgatan genom att lägga byggmaterial över portarna till området.

– Jag har tänkt in och ut hela dagen. Hur jag än vänder mig kommer jag att ha problem men någon makt i Sverige, säger en av byggjobbarna.

Se byggjobbarna här hamna i trubbel med rättvisan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!