"Vi skålar för Stonehenge"

Demonstranten vill att alla ska kunna komma stenarna riktigt nära.


Den ihärdige demonstranten King Arthur Pendragon vägrar att lämna Stonehenge. Pendragon, som tidigare hette John Rothwell, har sedan juni 2008 campat nära de uråldriga stenarna i Storbritannien, men trots otaliga försök har man inte lyckats bli av med honom.

Pendragons mål är att låta turister komma stenarna riktigt nära - för en optimal religiös upplevelse. Men i nuläget håller avspärrningar turisterna på behörigt avstånd.

Det är många som i stället lockas till Pendragons campingläger, där han och hans vänner partajar i medeltida munderingar. Och de vägrar bege sig därifrån.

– Vi har öppnat en flaska mjöd och skålat för Stonehenge. Jag har genomfört en kort ritual och en skyddande trollformel för att kalla på de forna kungarna.

Enligt ett domstolsbeslut skulle han i dag ha lämnat platsen tillsammans med sina kamrater. Men det har han inte gjort. Nu riskerar han rättsliga påföljder.

– Jag tänker inte gå någonstans. Jag har lika mycket rätt att vara här som alla andra, hävdar King Arthur Pendragon, enligt Guardian.

Intervju med Pendragon:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!