Ung kvinna knivskars av tjejgäng

En 18-årig kvinna misshandlades och knivskars av ett tjejgäng.


LULEÅ. Det var den tionde augusti i år som den grova misshandeln av en 18-årig kvinna ägde rum på Svedjeskolan i Luleå.

Tre flickor har åtalats, som alla är mellan 16 och 18 år. Enligt de åtalade är motivet till knivskärningen att den 18-åriga kvinnan varit tillsammans med en av de åtalades pojkvän.

En 17-åring har i förhör sagt att hon tagit med sig en kniv i väskan till skolan och därefter kontaktat sina medbrottslingar. Tanken var att attackera den 18-åriga kvinnan och sticka kniven i hennes underliv.

Misshandeln startade med att kvinnans huvud dunkades in i en fönsterruta. Därefter plockade 17-åringen fram kniven, samtidigt som kamraterna satte sig på 18-åringen. Den unga kvinnan blev skuren på överarmen, vid nyckelbenet, samt på bröstkorgen. Dessutom skars en stor mängd av 18-åringens hår av. Gärningsmännen spottade också på den liggande kvinnan.

Gärningsmännen ristade sedan in ett H på kvinnans bröst, då tanken var att skriva "hora" på bröstkorgen. Men misshandeln avbröts av ett vittne som passerade.

– Jag menar att samtliga tre ska anses som gärningsmän, att den grova misshandeln har skett tillsammans och i samförstånd, säger kammaråklagare Anna Bergström, enligt NSD.

Den 17-åriga flickan har vid ett tidigare tillfälle åtalats för ytterligare en misshandel och en grov misshandel. Då skar hon av en sena till tummen på en flicka, medan en annan tjej höggs i handen av 17-åringen.

– Huvudförhandling kommer att ske i Luleå tingsrätt inom två veckor, säger Anna Bergström, skriver NSD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.