- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Ännu en gärningsman jagas för gängmordet på Stortorget

Polisen jagar ytterligare en gärningsman som misstänks för inblandning i gängmordet på Stortorget den 31 januari, skriver Sydsvenskan.


MALMÖ. 27-åringen som pekas ut som ledare M-falangen - ett av de kriminella nätverk som krigar om makten i Malmös undre värld - häktades under stort säkerhetspådrag på tisdagsmorgonen.

Två polisbussar och ett koppel tungt beväpnade poliser fanns på plats för att bevaka häktningssalen.

27-åringen log och blinkade till sina anhöriga och vänner när han fördes in i salen.

Tand för tand, bror för bror

Gängledaren misstänks ha mördat en 26-årig man på Stortorgets parkering natten mot den 31 januari. Ett mord som tros vara en hämnd för mordet på 27-åringens bror i augusti i fjol.

26-åringen var bror till ledaren för den konkurrerande K-falangen.

Åklagaren Bo Albrektsson ville ha 27-åringen häktad också för ett mordförsök mot en vän till mordoffret, men tingsrätten ansåg inte att bevisningen höll.

– Det är uppgifter som har kommit fram ganska sent. Men det viktigaste är att han blev häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Det ger oss arbetsro, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Vittne lever under hot

Det är mordoffrets vän - som blev beskjuten, men som aldrig träffades - som efter en tids tystnad till slut pekat ut den 27-årige gängledaren. Mannen har dessutom pekat ut ytterligare en gärningsman, skriver Sydsvenskan.

En 23-åring som ska ha suttit i samma bil som 27-åringen. 23-åringen befinner sig fortfarande på fri fot.

– Jag vet inte var han är. Han kan vara här eller utomlands, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Mannen som nu valt att vittna mot 27-åringen utsätts för hård press - inte bara från M-falangen. Också K-falangen är missnöjda med att han tagit bladet från mun. I den kriminella världen samarbetar man inte med polisen.

27-åringen nekar till brott

Men vittnet säger sig inte ha någonting att göra med gängkriget som härskar i Malmös undre värld. Han gav bara sin vän, 26-åringen, skjuts den aktuella kvällen.

Nu skyddas hans liv av polis.

– Det är klart att under de här förhållandena så har givetvis polisen vidtagit de åtgärder som de är skyldiga att göra när det är en målsägare som man misstänker är hotad, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

27-åringen förnekar brott.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.