Städbolag slopar handlingsplaner

DO har utrett bristen på handlingsplaner mot etniska trakasserier.


Förra hösten avslöjade Sveriges Radio att flera städbolag runt om i landet gick med på kunders krav om att inte skicka ut en städare med invandrarbakgrund. Men det visar sig att flera städbolag har brister även i sitt förebyggande arbete mot etnisk diskriminering. Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, har gjort en utredning.

–Man hade inte så mycket åtgärder när det gällde, till exempel, att ha koll på om arbetsplatsen lämpade sig för alla. Sedan var det inget av bolagen som hade en handlingsplan för att förebygga trakasserier, säger Ann-Christin Hartman utredare hos DO till Ekot.

Det visade sig att inget av Sveriges sex största städbolag hade någon handlingsplan för hur de ska hantera etniska trakasserier. DO menar att detta kan leda till att anställda med invandrarbakgrund inte anmäler trakasserier.

Ett av Sveriges största städbolag, ISS har sagt att de tar till sig av DOs kritik och kommer att agera, rapporterar Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Arvika rapporterar om arbetsplatsolycka

1 timme sedan
"Ännu en arbetsplatsolycka har inträffat i Arvika", skriver polisen på sin hemsida.