Googleuppstickare på G

I morgon släpps Googles nya mobiltelefon som ska utmana Apples iPhone. (TT)


På tisdagen släpps den i USA, Googles nya mobiltelefon som ska utmana Apples Iphone. Men när mobilen kommer till Sverige återstår att se.

Linus Brohult är chefredaktör för webbsidan och tidningen Mobil. Han beskriver den nya mobilen som både en telefon och en personlig internetterminal:

– Det är inte bara en telefon för att ringa och sms:a på, så klart. Det här handlar ju mer om vad som händer under de kommande åren i den mobila världen när mobilen blir någon sorts personlig fickterminal som man har som sin ständiga följeslagare, för kontakt med internet, dokument och allt möjligt.

På tisdagen släpper Google den nya telefonen tillsammans med mobiljätten T-Mobile. En presskonferens hålls i New York. Och Google kommer, liksom konkurrenten Iphone, även att öppna en programvarubutik för nedladdning av program och spel.

Googlemobilen kommer säkert att dyka upp även här i Europa senare i höst. Det ska bli roligt att prova den så småningom, säger Linus Brohult, som själv inte har några planer på att sätta sig på ett plan till det stora landet västerut.

Priset på Googles nya telefon sägs ligga runt 199 dollar, ungefär 1 400 kronor.

Skrivet av:

/
G1
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.