Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dagisbarn har tröttnat på skiten

1 av 1

Faksimil Trelleborgs Allehanda

Nyheter | 22/03/2010 15:25

Trottoaren utanför barnens förskola har hela vintern använts som hundtoalett. Nu har barnen och personalen lackat ur rejält - och dekorerat bajskorvarna med färgglada sugrör i protest.

TRELLEBORG. Dagligen måste barnen som ska till Månssonska villans förskola kryssa sig förbi kvarlämnade bajskorvar.

Det är stadens mindre nogräknade hundägare som hela vintern använt trottoaren utanför förskolan som rastgård, skriver Trelleborgs Allehanda.

Föräldrar och barn trampar på skiten och släpar med den in på golvet där ungarna ska leka.

"Himla ohygieniskt"

Nu har stämningen på förskolan kokat över.

– Vår lokalvårdare har fått tvätta mattorna två gånger i veckan. Det är så himla ohygieniskt och äckligt att ha det så här utanför en förskola, säger barnskötaren Ulla Ispiroglu till Trelleborgs Allehanda.

Med en kreativ metod markerar nu barn och personal mot bajsmänniskorna som inte håller rent efter sina hundar. Med färgglada sugrör vill de göra hundägarna uppmärksamma på problemet.

"Gör mig förbannad"

– Barnen blir också irriterade och har massor att säga om det här. Vi får förklara att det inte är hundarnas fel utan hundägarnas, säger Ulla Inspiroglu till Trelleborgs Allehanda.

Parkchefen Göran Larsson är tydlig med att hundägarna borde ta sitt ansvar.

– Jag är själv hundägare och det här gör mig förbannad. Det är hur enkelt som helst att hålla koll på var det finns en låda och slänga hundbajset där, säger han till Trelleborgs Allehanda.