Uppgörelse kan ligga bakom Malmödåd

- 09/01/2009, 06:15 -

Polis utesluter inte att det kan röra sig om en uppgörelse bland kriminella.

MALMÖ. En 44-årig man, som är känd av polisen sköts med flera skott i Malmö natten till fredagen. Polisen utesluter inte att det rör sig om ännu en uppgörelse bland kriminella.

Mannen fördes med ambulans till Universitetssjukhuset MAS, som uppger att mannen har allvarliga men inte livshotande skador och ligger kvar på sjukhuset för vård.

Under natten och morgonen arbetade ett stort antal poliser i sökandet efter den eller de som avlossat skotten.

– Men vi har inte gripit någon, säger kommissarie Martin Carlsson.

De första larmen om skottlossningen på Eriksfältsgatan i stadsdelen Nydala kom till polisen klockan 00.41. 44-åringen befann sig i en bil och vittnen har berättat att ett fordon setts lämna platsen i hög hastighet. Senare hittades en brinnande, silverfärgad Audi i Oxie. Fordonet var rapporterat som stulet och polisen kopplar ihop det med nattens dåd.

– Vi tror att det rör sig om flyktbilen, säger Martin Carlsson.

Polisens tekniker finkammade området där mannen blivit skjuten. Sydsvenskans nätupplaga uppger att tomhylsor hittats och att det tyder på att ett automatvapen använts. Men Carlsson vill inte kommentera de uppgifterna.

Carlsson uppger att 44-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han vill dock inte kommentera om mannen är känd för brottslighet, men utesluter inte att mannen kan ha skjutits i en uppgörelse bland kriminella.

– Men jag vill egentligen inte spekulera om det, säger Carlsson.

Skånepolisen har satt in stora resurser mot gängkrig, som bland annat handlar om marknadsandelar i narkotikahandeln och obetalda skulder. Carlsson vill dock inte berätta om 44-åringen ingår i något av gängen.

Skrivet av: